KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Varför OMAD? Del 2

Okej, så i förra inlägget gick jag lite in på varför jag gör som jag gör och lite information om det hela.

Så hur mår jag?

Jag har gott om energi, jag känner inte av någon hjärndimma alls och jag har dragit igång flera projekt som jag inte orkat ta tag i tidigare (bland annat denna sidan!) Jag är inte ett dugg hungrig och har inget sötsug alls. Faktum är att vissa dagar får jag kämpa i mig en måltid. Jag vill ändå hålla mig till en måltid om dagen då jag har känt att längre fastan triggar igång överätning. Ett hetsigt beteende som jag inte alls känner mig bekväm med. Nu håller jag allt på en bra nivå.

Det är viktigt att fylla på med elektrolyter under en fasta. Jag mår fasligt dåligt om jag skulle glömma. 

När äter jag?

Middag till middag. Jag vill äta med barnen efter jobbet.

Vad dricker jag under fasta?

Vatten, bubbelvatten och yerba mate-te. Dricker en kopp kaffe på morgonen. Vissa tillåter sig att dricka light läsk under tiden men jag gör inte det. Dels så triggar det min sockerjunkie till hjärna och dels vill jag inte dricka kemikalier under det fönstret då jag vill ge kroppen utrymmet att reparera sig. Inga pekpinnar här dock, alla gör som man vill.

Ska jag äta så här resten av livet?

Gud nej! Jag vill nå mina hälsomål och sedan fortsätta med ketogenkost men med fler måltider. Fasta kommer jag hålla fast vid! Det finns så många studier som visar på hur hälsosamt det är och jag mår verkligen superbra av det. Som sockerjunkie med lång historik av tröstätning, vill jag aldrig hamna där igen.

Finns det nackdelar med keto och OMAD?

Gud ja! Det är himla ocoolt att vakna en ledig söndag klockan 5.00 på morgonen på grund av utvilad med extraenergi hahaha!

Ätstört beteende?

Folk kommer alltid att tycka att man är galen. Men man kan inte ta åt sig av det. Vet man med sig att man optimerar sin hälsa istället för att hamna i ett svart hål av egenhat där man hetssvälter som bestraffningsmetod – ja, då är faktiskt INTE OMAD för en sådan person! Det finns hjälp att få om du känner dig träffad. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information