KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Blomkålssoppa på rostad blomkål

Denna soppan är himla mättande och god med lite kryddighet från gurkmeja. Att ungsrosta blomkålen och vitlöken ger en lite annan smak än om man kokar det.

Innehåll: 18% protein (214 gram), 78% fett (435 gram) och 4% (53 gram) kolhydrater. Sammanlagt 4960 kcal på cirka 4-5 portioner.

 

Ingredienser:

580 gram färsk blomkål (motsvarar ett litet blomkålshuvud)

100 gram smör

2 klyftor vitlök

1/2 liter vatten

3 dl grädde

1/2 dl gräslök

25 gram smör

1 tsk hackad chili

ca 1 msk gurkmeja (ta efter smak, den har ganska besk smak)

+ salt & peppar efter smak

Gör så här:

Sätt ungen på 225 grader. Fördela blomkålen i cirka 4 större bitar och ta bort blasten. Lägg i en ungsform tillsammans med löken och 100 gram smör.

Blomkålen ska köras i ungen i cirka 20-30 minuter tills den blir lagom mjuk. Jag brukar känna med gaffel så att det är mjukt men inte mosigt.

Under tiden blomkålen är i ugnen, är det dags för att göra basen till soppan. Ha 25 gram smör i en gryta och fräs gräslöken med chilin. Sen slå på vatten samt grädden. Dags för kryddning. Jag hade i 1 msk gurkmeja, örtsalt samt svartpeppar. Koka ägg till.

När blomkålen är klar, lägg i den i soppabasen med all fett från formen också. Mixa den slät.

Jag serverade soppan med riven parmesan, rostade sesamfrön och persilja samt ett kokt ägg. Det är himla mättande och passar bra så här på vintern.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information