KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Ketogratäng med tryffelsalami & parmesan

Igår bröt jag fastan med denna gratäng där det är minimalt med mejerier. Går att göra helt fri från mejerier men parmesan är livet haha!

Gratängen innehåller 14% (69 gram) protein, 81% (179 gram) fett och 4% (20 gram) kolhydrater. Sammanlagt 1956 kcal på 3 portioner.

 

Ingredienser, 3 portioner:

400 gram strimlad rödkål

25 gram smör

3 dl osötad mandelmjölk

3 ägg

1 dl kokosolja

50 gram tryffelsalami

70 gram parmesan

+ kryddor

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Stek rödkålen mjuk i 25 gram smör (går bra att byta ut mot kokosolja om man vill). När det är färdigt lägg över det i en ugnsform och klipp i tryffelsalamin. Jag använder osötad mandelmjölk till äggstanningen, 3 ägg samt 1 dl kokosolja som jag mixade ihop med stavmixer. Kokosolja är i fast form om det är kallt i rummet men ett enkelt vattenbad gör att det blir fort flytande. Sedan kryddade jag med örtsalt och svartpeppar. Tryffelsalamin är smakrik som den är och man behöver inte krydda så mycket mer enligt mig. Häll över äggstanningen över i gratängformen och lägg på parmesan. Den ska in i ugnen i cirka 30 minuter eller tills att äggstanningen har “stannat”.

 

Det blev 2 matlådor till frysen också vilket är tacksamt när jag är ofta trött mot slutet av veckan och inte orkar laga något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information