KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Köttgryta med benbuljong

Jag bröt fastan idag med denna grytan som kändes extragod nu när jag är förkyld. Jag beställde färdig benbuljong från bodystore.se då jag aldrig fått tummen ur för att göra egen.

Den är ekologisk och man ser att den har bra konsistens då man kan se gelatinet i den. Benbuljong har en hel drös med hälsofördelar och innehåller nyttiga aminosyror och mineral. Den hjälper till att läka inflammerad tarm samt also! Gör en snyggare eftersom den innehåller kollagen som bokstavligen håller ihop kroppen. Vi producerar eget kollagen men efter 30 minskar det och man börjar få rynkor. Med benbuljong blir man med andra ord friskare och snyggare (grovt förenklat såklart haha!)

(333 gram fett, 120 gram protein och 26 gram kolhydrater)

Ingredienser, 5 portioner:

600 gram grytbitar

400 gram vitkål

2 dl benbuljong

200 gram smör

1 lök

2 dl kokosolja

1 liter vatten

1 tsk sambal oelek

+ salt, peppar, lökpulver, vitlökspulver och örtsalt efter smak.

Gör så här:

Jag använde en slowcooker till denna men det går lika bra att koka i en stor gryta på lågvärme också. Börja med att försteka köttet tillsammans med ca 100 gram smör och den hackade löken. Det behöver inte stekas igenom utan bara för att det ska få lite färg. När det är klart, lägg över köttet, löken + fettet från pannan in i grytan/slowcookern. Fyll på med strimlad vitkål, kokosolja, resterande 100 gram av smöret samt benbuljong + kryddor. Till sist tillsätt 1 liter vatten. Jag lät min gryta gå på den högsta inställningen på värmen på min slowcooker i cirka 6 timmar och köttet blev peeerfekt! Men man kan som sagt låta grytan småkoka på spisen i en gryta på lågvärme lika länge eller tills att köttet är klart.

Detta recept blev 5 portioner och nu har jag flera matlådor i frysen. Perfekt för de dagar man inte orkar laga mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information