KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Grönkålspytt med varmrökt lax och brie

Igår handlade jag på min lunchrast och hade massa cravings. Ville absolut ha varmrökt lax och grönkål. Och brie! Åh så gott! Dessutom hittade jag soltorkade tomater utan lag, bara torkade tomater med salt. Mums!

Sammansättning måltiden, 2 portioner: 87% fett (307 gram), 9% protein (70 gram) och 3% kolhydrater (23 gram).

 

Ingredienser:

200 gram grönkål

100 gram champinjoner

50 gram smör

3 msk kokosolja

125 gram varmrökt lax

50 gram soltorkade tomater utan lag

200 gram brieost

2 msk rostade sesamfrön

1 dl majonnäs

1 msk riven parmesan

1 msk glutenfri tamarisoja

 

Gör så här:

Smält smöret och kokosoljan i en varm panna. Lägg i grönkålen och champinjonerna. Krydda med salt & peppar samt 1 msk tamarisoja. Stek grönkålen så att den blir mjuk. Under tiden den står på spisen, blanda parmesan och majonnäs. När grönkålen är mjuk nog, lägg i den varmrökta laxen. Den är ju färdig så att man behöver bara dela upp den och slänga i, bland och sen är det klart för upplägg. Jag åt pytten med majonnäsen, brie och toppade med rostade sesamfrön som är min nya besatthet. Det ger en mer nötaktig smak på maten. Dessutom hade jag med de soltorkade tomaterna vilket passade in så bra smakmässigt.

Min syster som äter normalkost ääälskade denna rätten såpass att hon tog med sig resterna hem. Gott betyg med andra ord!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information