KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Comfortfood – ostchips, gurkstavar och vitlöksdipp

Okej så det här receptet är verkligen löjligt enkelt men petar in det ändå. Folk har frågat om hur jag gör. Igår var jag barnledig och har känt mig utbränd så jag valde att bryta fastan med comfort food och åt framför en av mina favoritserier.

 

Sammansättning: 82% fett (263 gram), 13% protein (94 gram) och 5% kolhydrater (32 gram)

 

Ingredienser:

300 gram skivad ost (jag använder vanlig hushållsost, går bra med de flesta hårdostar)

400 gram gurka

5 dl creme fraiche

2 vitlöksklyftor

+ örtsalt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela den skivade osten så att det är två skivor per chips. Sjukts in i ugnen i cirka 10-15 minuter. Tills att de har fått lite färg men inte för mycket för då smakar de bränt.

Under tiden blanda vitlökssåsen, den är superenkel men himla god. Blanda 5 dl creme fraiche med 2 vitlöksklyftor, örtsalt och svartpeppar efter smak. Lägg in i kylen en stund så att smakerna hinner dra till sig. Skiva gurkstavarna.

Ostchipsen behöver svalna efter att man tagit ut dom från ugnen. På grund av vitlökssåsen, kryddade jag inte chipsen.

 

Enjoy ~

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information