KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

“Jag är stressad och mår dåligt, jag förtjänar att äta det här”

Jag blev tyst i mina sociala medier. Jag har inte orkat. Jag har inte heller orkat vara social med mina vänner eller ens att ägna aktiv tid åt mina barn. Som tur är har jag ett socialt nätverk och har fått avlastning.

Mottagningen jag jobbar på är under hög press just nu på grund av pandemin. Som följd har jag blivit så stressad att jag sover sämre än någonsin och har endast gått upp ur sängen på morgonen av ren pliktkänsla. Men jag har verkligen lärt känna min kropp under den här tiden. Under förra veckan har jag varit känslomässigt hungrig. I slutet av en jättestressig dag där jag har vänt ut och in på mig själv, har jag velat tröstäta för att ångestlindra. Det har verkligen känts som hunger. Jag kör fortfarande på OMAD och är i stadig ketos. Jag är inte hungrig alls och har inget sug. Men den känslomässiga hungern har varit där. Den sköljer över mig som ett akutbehov. Att jag vill låta min sockerjunkie till hjärna över så att jag kan hetsäta 4 semlor helt själv, i ensamhet.

Men! Jag har aldrig varit med om att när jag har gett efter och hetsätit att jag har mått bättre efteråt. Aldrig någonsin. Man mår sämre. Det mantrat har varit räddningen. Jag har hållit mig på mattan. Som belöning för det har vågen visat 73,5 kg. Jag har nu gått ner 11,5 kg sedan 26 december.

Men om man mår dåligt så är det väl inte hela världen att bryta ketosen och äta gotte? Eftersom det inte fungerar som ångestlindring när man är sönderstressad så vill jag inte ge efter den känslan. Det får mig att må sämre. Sen är inte vikten viktig just nu, inte alls. Jag vill fortsätta på samma bana för att det verkar som att kroppen mår bra av det. Min mage är inte längre uppsvullen och jag har gott om energi de dagar jag är ledig och har fått sova.

Sen kan jag tycker jag inte att om man är en person som kan göra planerade avsteg för att unna sig – go for it! Man lever en gång! Man kan alltid ställa om om man mår bra av det.

Innan barnen kommer hem ska jag ta en långpromenad, meditera och ta en tupplur så att jag kan hitta på något roligt med dom när dom kommer. Jag längtar ihjäl. Med detta inlägget vill jag visa att det inte är enkelt alla gånger och att vi är alla människor. Allt går bara man har rätta verktyg. Jag är stolt över mig att jag har inte gett efter. Bröt dock fastan igår med ostchips, gurkstavar och dipp istället för att laga mat. Åt framför en av mina favoritserier. Det var comfortfood och precis vad jag behövde.

4 svar

  1. Det här inlägget är otroligt viktigt, tack att du tar upp det. Jag har så många ggr tidigare gett efter för den känslomässiga hungern, i stunden mår jag toppen och adrenalinet susar genom kroppen MEN efteråt mår jag totalt skit. Jag får ångest och är så ångerfull.

    1. I den stunden är det extraviktigt att vara snäll mot sig själv och bara acceptera det som varit och släppa det. Mot bättre vanor <3 Dom flesta är alldeles för hårda mot sig själva.

  2. Hej fina du ! Vad bra skrivet, jag har själv haft lördags frossa eller lite ur balans vad jag skulle äta igår, hittade salta nacho chips en näve typ och hitta wasabi nötter i min väska 😅😂🤔. Hade bakat en svartböne kaka lite nyttigare men tog tre bitar med havrevaniljsås. Ja du hör, i 11 dagar hade jag hållt en strikt LCHF diet och ätit en gång om dagen. Jag har i dag lite dåligt samvete. Men kommer i morgon måndag köra på 24 Tim fast igen. Jag måde så bra av det fattar inte vart suget kom ifrån. Men kroppen skrek efter salt först sen ville den ha choklad eller min känslohjärna vill ha 🙄. Jag följer din resa och du inspirerar mig. Från en som som varit knubbig i hela sitt liv och ska ändra på de nu.
    Kram och kärlek till dig. Lycka till med allt. / Anne 🤗🙏❤

    1. Tack fina du för dina ord <3 Och sånt händer, bara att ta tag i det igen. För varje gång tänker jag att man lär sig hur man fungerar. Lycka till och tjoa till om du önskar hjälp med något <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information