KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Fredagstacos med hemmagjord guacamole

Efter ett plötsligt dödsfall i familjen i måndags, var det märkligt att ha någon form av fredagsmys. Barnen önskade dock tacos och så blev det.

Färdig guacamole är jättegott men när jag gör egen hemma, kör jag en annan variant utan koriander som ger mig migrän haha! Här är receptet på min variant:

Ingredienser:

1 mogen avokado

2 dl fullfet creme fraiche

1 tsk hackad chili

1 vitlöksklyfta

1 msk hackad persilja

2 msk olivolja

+ örtsalt och svartpeppar

Sammansättning: 93% fett (119 gram), 3% protein (7 gram) och 4% kolhydrater (11 gram).

Gör så här:

Mosa ihop alla ingredienserna, pressa i vitlöken. Blanda ihop och ställ i kylen under tiden du förbereder resterande tacogrejerna. Är faktiskt godast dagen efter.

 

När jag gör tacos, använder jag alltid Garants tacokryddmix. Den innehåller enbart rena kryddor, dock inget salt så det får man tillsätta själv. Sedan använder jag santa marias salsa som är osockrad men! Den innehåller majsstärkelse som är sådär optimalt. Fick dock tipset om Garants Salsa Roja som innehåller inget bös. Nästa gång ska jag testa den! Tack Startrekker för tipset!

Jag steker alltid färsen i både smör och kokosolja för att få upp fetthalten. Sedan gör jag sallad på romansallad, gurka och rödlök. Romansallad är tacksamt då den innehåller väldigt lite kolisar. Igår hade jag även mozzarella till och ringlade över olivolja för jag hade dille för det då och det är även ett sätt att få upp fetthalten ytterligare.

 

2 svar

  1. Hej!
    Guacamolen såg supergod ut och uträkningen perfekt men hur räknar man om man tar 2 matskedar av såsen för du äter väl inte upp allt. Blir att dela på alla gram och % i mängdenhetet. Eller struntar du i att ta med det i måltiden som helhet?
    Tack för en bra blogg/E

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information