KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Om känslomässig hunger del 2 – När livet kastas om

I måndags fick jag ett samtal när jag var på jobbet. Jag hörde paniken i mammas röst. Hennes hjärtsjuke man har kollapsat och läget var illa. Jag hörde för första gången att hon är rädd på riktigt, oron hade bytts ut mot panik. Jag hämtade sonen från förskolan och åkte till Uddevalla där mamma bor. På tåget kom samtalet från min syster – vi hann inte fram i tid. Hans hade somnat in. Han har varit en del av vårt liv i 15 år och han var morfar till mina barn. Det hela kom från en blixt från klar himmel. Natten mellan lördag och söndag hade min son sovit i hans armhåla. Dagen efter hade hjärtat slutat slå när han satt i bilen och skulle ta den till verkstan. Ett abrupt slut.

Hela familjen samlades hos mamma och alla var i chocktillstånd, det är vi fortfarande.

Till en början skötte jag kosten men dag 3 i chocktillstånd med sömnbrist gjorde sitt och jag gav till slut efter. Vi åt pizza till lunch för det fanns inget att tillaga och alla var hungriga. Fick såklart väldigt ont i magen. När jag hade ändå förstört ketosen, åt jag annat och till slut hetsåt jag socker. En natt vaknade jag och ville så gärna gå och äta upp mitt resterande godis men valde att gå upp och kasta det istället. Jag mådde inte bättre, det lindrade inget. Jag mådde bara sämre och mer illa. Som jag visste att jag skulle göra men känslomässig hunger är inte logisk. I stunden när man ger efter så tänker man inte logiskt.

Nu är jag inte i ketos och körde OMAD igår. Då kändes det bra. Nu är det inte ens dags för lunch och jag har redan googlat massa ketobakverk som jag skulle kunna göra idag. Har cravings from hell.

Men jag är fast besluten att få ordning på detta, att inte hamna i en lång period av tröstätning trots att livet har kastats om. Jag kanske lägger till fler måltider för att komma in i mättnaden igen. Det är så befriande att inte vara konstant hungrig och besatt av mat.

Det här är också en sida av att leva ketogent. När livet händer och döden med för den delen, är det så lätt att hamna ur kurs. Jag har dock inte dåligt samvete över det. Det hände och det gör inget. Jag tänker inte hamna i någon självbestraffningsläge där jag försöker hetsa in i ketos igen. Jag kommer att lägga till fler måltider för att sedan köra på OMAD igen då jag mådde bra av det och magen med för den delen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information