KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Smörgröt med ingefära och ceylon kanel

Ålrajt. Jag har för stunden pausat OMAD på grund av en krissituation inom familjen. Jag åker ofta på förkylningar och det är säkert stressrelaterat. Men då vi är hemma sjuka hela högen idag, passade jag på att äta frulle. Ovant! Jag testade att göra den populära smörgröten fast modifierad då jag inte tål fiberhusk. Och resultatet blev bra ändå! Då gröten innehåller grädde, behöver den röras om hela tiden då den lätt bränns vid.

 

Ingredienser:

30 gram smör

1 dl mandelmjöl

1 st ägg

1 dl grädde

+ 1 krm vaniljpulver, 1 krm ceylon kanel och 1 krm ingefära

+ 1 dl grädde till servering

Näringssammansättning: 90% fett (140 gram), 7% protein (23 gram) och 3% kolhydrater (9 gram). Sammanlagt 1370 kcal.

 

Gör så här:

Smält smöret i en liten kastrull. Ha på medelvärme. Blanda i mandelmjölet, kryddorna och grädden. Rör runt. Till sist ha i ägget och vispa tills att gröten har fått önskad konsistens.

Jag toppade gröten med lite sötströ (ICAs), lite extra kanel och grädde. Nu kommer jag vara mätt i några år haha!

2 svar

    1. Hej Titti! Nejdå, det ska vara en dl på grund av att receptet har ingen fiberhusk i sig. För att få till en bra konsistens så behövde jag använda mer mandelmjöl. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information