KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Mascarponevåffla med kardemummahallon & vispad grädde

Det är inga konstigheter att äta våfflor med gott samvete. Bara att man måste välja rätt sötningsmedel som inte höjer blodsockret. Jag använder ICAs sötströ som enligt mig har bäst smal. Sukrin går jättebra också. Stevia är allra bäst men är svår att få tag på i så ren form som möjligt.

Man ska absolut inte äta sånt här varje dag och tro att man går ner i vikt på det, tyvärr är det för bra för att vara sant. Men någon gång ibland går det jättebra. Dessutom om alternativet är mellan att äta strunt och att äta en mindre struntig variant, är den mindre struntiga att föredra så klart.

Ingredienser, 1 portion:

1/2 dl mandelmjöl

1 ägg

1/2 dl grädde

1 msk mascarpone

1/2 tsk bakpulver

+ 2 msk hallon med en ny kardemumma och 1 dl vispad grädde. Jag hade sötströ på både hallonen och i grädden. Helt upp till var och en hur man vill göra.
Sammansättning: 88% fett (83 gram), 8% protein (17 gram) och 4% kolhydrater (8 gram). Sammanlagt 835 kcal.

Gör så här:

blanda ihop alla ingredienserna till våfflan och grädda i ett våffeljärn. Tina hallonen och blanda i ev. kardemumma och sötströ. Vispa grädden. Tadaa! Störtgott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information