KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Macadamiakakor

Alltså jag har blivit helt besatt av Macadamianötter. Var och fyndade på Saluhallen här i Göteborg i fredags och skulle köpa macadamiaolja. Blev nötter också och annat smått och gott.

Testade att baka med xantangummi för första gången. Kakorna blev goda och mättande och innehåller 88% fett vilket är himla bra.

 

Makros: 88% fett (231 gram), 8% protein (45 gram) och 3% kolhydrater (19 gram). Sammanlagt 2328 kcal per 9 stycken, 259 kcal per kaka.

Ingredienser, blir cirka 9 stycken:

1 ägg

Sötströ/sukrin efter smak, jag hade 3 tsk sötströ

100 gram smör

3 dl mandelmjöl

1 tsk xantangummi

3 krm äkta vaniljpulver

70 gram osaltade macadamianötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Börja med att smälta smöret, när den har smält har i vaniljpulvret så hinner smaken att dra sig lite medan smöret svalnar. Vispa sedan ägg med sötning. Tillsätt torrvarorna. Hacka macadamianötterna grovt och blanda i. Forma kakorna och dags för ugnen. Alla ugnar är olika men för mig var 13 minuter perfekt. De ska få färg men inte så att de bränns.

Tur att macadamianötter är sjukt dyra för dom är försvinnande goda!

2 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information