KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Zoodles med pesto & salami

Vad tusan är zoodles? Det är alltså zucchini som man använder en grönsakssvarv för att det ska bli format som nudlar. Det finns många olika varianter av grönsakssvarv men jag har en basic sak från Lagerhaus som fungerar bra.

Hemmagjord pesto är galet gott och eftersom jag hade saltade och rostade macadamianötter hemma, testade jag att ha det i peston istället för pinjenötter. De blev stora bitar vilket var himla gott!

 

Makros: 84% fett (96 gram), 11% protein (28 gram) och 4% kolhydrater (11 gram). Sammanlagt 1012 kcal för en portion.

Ingredienser, 1 portion

Peston är fler än en portion utan är snarare kanske 3-4 portioner. Har man den i en tättslutande burk håller den sig cirka en vecka i kylen. Man behöver ha en mixer eller en stavmixer.

Peston:

2 krukor basilika

2 klyftor vitlök

2 dl olivolja

85 gram riven parmesan, jag använder zetas färdigrivna Parmigiano Reggiano (färdigriven parmesan innehåller sällan bös)

50 gram rostade macadamianötter

+ salt & peppar efter smak

Gör så här:

Lägg alla ingredienserna i en skål och mixa. Easy peasy! Jag brukar bara skala vitlöken men använder stavmixer så man måste inte pressa/riva den innan. Peston är som allra godast när den stått i kylen över natten.

Ingredienser, resten:

Svarva zucchinin så att de blir till “nudlar”. I bilden har jag använt gul zucchini men smaken är den samma. Lägg zucchinin i en skål och slå över kokande vatten och låt det dra sig i cirka 3-4 minuter för att de ska vara lite knapriga. Vill man ha dom helt mjuka kan man koka dom i cirka 2-3 minuter. Häll av vattnet och blanda zoodles med peston, alltså inte så som jag hade gjort på bilden.

Jag hade chilimagnifico salami till vilket är galet gott. Den är stark och god! Väl värt att testas. Toppades med lite salladslök.

Testa gärna och berätta vad ni tycker <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information