KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

zucchinivåffla

Dessa matiga våfflor är perfekta att göra och ha med sig ute på tur eller som matlåda till jobbet. Jag åt mina med hemmagjord majonnäs och grönsaker.

Mitt standardrecept på majonnäs är följande:

2 dl olivolja

1 tsk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

1 ägg

+ örsalt och svartpeppar

Mixa samman allt med en stavmixer i en hög behållare och låt mixern jobba långsamt från botten och uppåt så att majonnäsen börjar få rätt konsistens. Ställ kallt.

 

Makros, med tillbehören för hela receptet: 90% fett (317 gram), 6% protein (48 gram) och 3% kolhydrater (20 gram). Sammanlagt 3097 kcal, 1032 kcal per portion.

Zucchinivåffla, 3 stycken:

220 gram zucchini (en hel normalstor)

2 ägg

2 dl riven ost

Tillbehören:

3 dl majonnäs

100 gram romansallat

1 msk rödlök

2 msk rostade sesamfrön

 

Gör så här:

Börja med att riva zucchinin grovt. Lägg den rivna zucchinin i ett durkslag och ha i 1 tsk salt. Blanda. Detta drar ut vätskan från zucchinin. Låt stå i cirka 10 minuter. Förbered majonnäsen om du vill göra egen. Skiva grönsakerna. När zucchinin har fått stå och dra sig en stund är det dags att krama ur vätskan. Det kommer inte bli 100% urvattnat men det gör inget. Blanda zucchinin med ägg och riven ost. Dags att grädda dessa i våffeljärnet. Smeten flyter inte ut sig knappt alls så man kan fylla på rätt mycket. Våfflan får med fördel vara i ett tag så att man får lite yta.

När våfflorna är färdiggräddade är det bara att montera och njuuuta! Dessa perfekt att ha med sig som matlåda eller ut på en picknick nu på våren.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information