KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Hemmagjord majonnäs – mitt basrecept

Majonnäs är ett enkelt sätt att få upp fetthalten på. Då rapsolja har sämre fettprofil och rapsolja är inflammationsskapande, använder jag istället olivolja i majjon. I början smakar det annorlunda men jag brukar alltid krydda upp den extra.

Till detta behöver man en stavmixer. Då går det på nolltid.

Makros: 98 E% fett, 3 E% protein och 1 E% kolhydrater. Sammanlagt 219 kcal per portion.

 

Ingredienser, ger cirka 2,5 dl:

2 dl olivolja

1 helt ägg

1 tsk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

+ salt & peppar

Gör så här:

Använd en hög behållare som du kan mixa i. Lägg i alla ingredienserna. Vissa säger att man måste temperera alla ingredienserna men jag gör det i princip aldrig. Har inte märkt skillnad. När man ska mixa ihop majonnäsen brukar jag ha stavmixern längst ner i botten och köra så att man känner att det liksom “suger tag” i botten. Då har majonnäsen börjat ta from. Fortsatt långsamt uppåt tills du ser att den har rätt konsistens. Man ska alltså inte köra upp och ner randomly.

 

Mina favoritkryddor i majonnäsen är bland annat vitlök, chili, basilika osv. Listan kan göras lång.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information