KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Påfyllning av bra fetter – bra varor att ha hemma

Okej så jag har veckohandlat och satsat på massa bra fetter. Från olika källor. Har smör och grädde i kylen men utöver dem så jag har jag också alltid hemma följande:

  • Kokosolja (jag kör utan smak)
  • God olivolja
  • Kokosgrädde att göra såser på
  • Avokado – innehåller både fett och kostfibrer som är bra för magen. Winning!

Sen har jag också köpt macadamiaolja från Zeytoon Delikatesser inne på saluhallen här i Göteborg. Den är inget jag brukar ha hemma men enligt dem så tål den höga temperaturer så det går att steka med. Den har en god nötig smak (obviously haha) och jag brukar använda den som hårinpackning också. Hur grym som helst.

Från Zetoons Delikatesser kan man dessutom köpa farligt goda macadamianötter som de rostar på plats. Har aldrig sett så stora macadamianötter i hela mitt liv. Försvinnande goda. Just macadamianötter innehåller cirka 95E% fett och är supersnacks att ha till hands om man behöver något snabbt & enkelt. De innehåller dock mycket energi och en påse kan lätt bli hela dagsbehovet av energi haha. Eller. I alla fall om man äter dem lika flitigt som jag gör haha!

 

Vad brukar ni fylla på hemma? Något som alltid ska finnas?

Ett svar

  1. Här är det ägg, smör, grädde, créme fraiche, kyckling och kaffe som alltid finns hemma. Sen brukar jag se till att det finns Blomkålsris, och sparris i frysen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information