KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

När man tappar kontrollen.

Det här året började så bra. Jag hade full kontroll, tappade vikt som om det rann av mig och var full av energi och kraft. Men sedan vände det. Jag har skrivit om det innan. Jag har tappat kontrollen igen och är inne på dag 2 av att äta ketogent efter mina avsteg. Hetsåt i 1,5 vecka, direkt kopplat till mitt känslomässiga mående.

När jag gör avsteg gör jag aldrig det för att “unna mig” utan jag gör det som ångestlindring. När jag känner att jag inte mäktar med och trillar dit på impulsen att jag behöver göra situationen enklare. Som att jag på begravningen åt bra till lunchen men föll dit på tårtan och åt sedan 3 bitar. För att sedan köpa en påse godis på tåget på väg hem igen.

Mer dåliga saker har inträffat, jag fick ett magsår och andra saker som tär på mig. Så jag tappade kontrollen och började tröstäta igen. 1,5 vecka har jag varit i en svacka och jag har gått upp från 73 kg till 78 kg.

Jag är medveten om vad som får mig att ramla av hästen men tyvärr så är jag inte lika medveten i stunden för att kunna stoppa det. Men nu är det nya tag som gäller. Jag längtar tillbaka till känslan av att fastan var enkel och självklar. Att ketosen gav mig extraenergi och att hjärndimman lös med sin frånvaro. Det är dit jag ska igen.

 

Hur gör jag för att komma tillbaka i ketos?

Okej så det jag börjar med är att jag tillåter mig att äta allt inom keto  och håller inte koll på mängder. Ingen fasta. Har istället full fokus på att få till mättnadskänslan för nästa steg infaller då naturligt och jag får in fasta igen. Vikten går ju inte ner när jag äter mer energi än vad jag behöver. Men jag går inte heller upp i vikt. Med mättnadskänslan som infinner sig, börjar jag ta bort måltider och äter mindre. Till slut kan jag äta OMAD utan problem. (OMAD = one meal a day).

Det sämsta med att ha sabbat ketosen är att det är kämpigt att komma in i den igen. Tröttheten och illamåendet är kämpiga. Men det blir ÅHSÅBRA sen.

 

Jag tänker att det är viktigt att man är transparent i sin kamp för hälsan för jag vet att de flesta gör avsteg. Jag är en av dem. Jag är inte perfekt och det kommer jag aldrig att bli. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information