KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Fettbomber med smak av lakrits

Okej så ett supersmidigt sätt att få i sig bra mängd med fett är att göra fettbomber. Och. Detta är också min go to-grej som jag tar till när sötsuget slår till eller när jag har en nergikrasch. Dessa fettbomber är gjorde på 1 dl fullfet grädde, 1 dl MCT-olja samt 1 msk lakritspulver. Ingen sötning, det behövs inte för att lakritspulvret tillsammans med grädden är söta tillsammans.

 

Makros på mina fettbomber: 95 E% fett, 1 E% protein och 4 E% kolhydrater.

Det är bara att blanda ihop alla ingredienserna och häll upp i formar eller isbrickor. Sen tar man ett par när suget sätter in eller när man behöver extraenergi. MCT-olja tinar upp snabbare än kokosolja vilket är en fördel om man inte gillar att vänta haha!

Vill man få ner mängden kolhydrater så kan man minska mängden på lakritspulvret. Lakritspulver finns att köpa i alla större mataffärer.

 

Och har man dessa i frysen har man något att ta till när suget sätter in. Istället för att man hamnar med handen i kakburken eller godisskåpet så kan man ta fettbomber.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information