KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Kvinnor och protein?

Det är alltså inget påstående utan en teori och jag undrar om någon har läst något om ämnet och kan skänka klarhet i det?

Jag är en av dem som inte kan äta hur mycket protein som helst. Jag kan nolla kolhydrater, äta massa fett och protein utan att komma in i ketos. För mycket protein gör att jag hamnar ur ketos. Jag ställde frågan om vad det kan bero på att vissa kan äta obegränsade mängder protein och fett utan att ketosen påverkas medan andra inte kan det. Någon som har svar?

Jag har också en teori att kvinnor är mer känsliga för högt intag av protein. Är det kopplat till vår muskelmassa? Hormonellt? Någon som vet?

Jag lyfte upp ämnet i en Ketogrupp på Facebook och fick bland annat till svar ett videoklipp från Dietdoctor om att man inte ska vara rädd för protein… det handlar absolut inte om att man ska sprida proteinskräck – vi behöver protein och essentiella aminosyror! Men det som fascinerar mig är varför är vi så olika?

Genom min Facebook-grupp uppfattar jag det som att kvinnor är känsligare med ration för att komma in i ketos och behålla den. Med stigande ålder, blir det svårare att uppnå optimal ketos.

 

Så detta blev ett inlägg fullt av frågor. Känner ni igen er i detta? Kan det finns någon sanning i det och har ni läst/sett/hört något om detta?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information