KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Äggmjölk – istället för mejerier

Sedan jag lyckades få ett magsår, har svart kaffe inte fungerat alls. Jag gillar inte grädde i kaffe så jag gjorde äggmjölk att ha i kaffe istället.  Låter märkligt men är faktiskt roligt gott! Att det är ägg i märks inte smakmässigt alls. Äggmjölk är ett superbra alternativ till mejerier för dem som vill dra ner/undvika mejerier. Dessutom har den superbra makros och håller länge i kylen.

 

Makros: 96 E% fett, 3 E% protein och 0 E% kolhydrater

 

Obs! Man behöver mixer/stavmixer till receptet!

Ingredienser:

500 ml kallt vatten

500 ml kokande vatten

1 ägg

1 dl kokosolja (jag använder utan smak)

+ eventuell smaksättning. Jag hade i 2 krm vaniljpulver i – rekommenderas!

 

Gör så här:

Blanda kokosoljan och det kokande vattnet. Har kokosolja en fastare konsistens så löses den upp. I med det kalla vattnet och sist ägget så att den inte kokas haha. I med eventuell kryddning och mixa så allt blandas samman. Kokosolja skummar och är därför perfekt att ha i kaffe för att få lite lattekänsla. Äggmjölken ska förvaras i kylen i tättsluttande behållare. Ingredienserna delar lite på sig när det står i kylen men blandas bra ihop när man rör runt lite.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information