KETOSISU

- Optimerar hälsan med hjälp av ketogen kost & periodisk fasta

Älskade ketoner, kom tillbaka!

Okej så ni som följer mig i sociala medier och här har nog allt märkt att havet har stormat extra för mig den senaste tiden. Jag har inte haft orken att hålla kosten och jag är helt ärligt… utbränd. Semestern börjar närma sig och då kommer jag bara ta dagarna som de kommer. Njuta av den lediga tiden med mina älskade barn.

Jag behöver komma i ketos igen. Varför? Ska man verkligen tänka på vikten när man är slutkörd? Nej! Men jag vill ha den sköna energiboosten som ketos ger. Känslan är lite som att vara övermänsklig. Jag är klarare i huvudet och orkar hur mycket som helst.

Jag började en långfasta igår efter frukost. Jag kör dock inte en ren vattenfasta utan dricker cirka två koppar fettkaffe om dagen. I syfte att få ordning på ketonerna.

Ingen ketos i sikte än men jag ska fortsätta med fettfastan tills jag hamnar på en bra nivå. Helt klart förutsatt om orken finns och jag mår bra av det. Hälsan ska alltid gå först i allt. Optimal ketos ska vara mellan 1,5-3,0 taget efter att man har varit fastande i 8 timmar. Bäst att mäta på morgonen.

Jag ska mäta blodketonerna imorgon också för att se hur det utvecklas. Idag vaknade jag 5.30 pigg och glad. Just nu väntar jag på att sonen ska vakna så att vi kan gå ut på en powerwalk innan det blir för varmt på dagen. Det utlovas 25 °C idag

Dessutom ska jag & gänget spela in avsnitt nummer 3 av Ketosnack idag. Vi ska prata om periodisk fasta, missa inte det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterat innehåll

Proteindebatten

Okej, så jag var 100% redo att det skulle komma kommentarer på klippet med doktor Pradrip Jamnadas. I min Facebook-grupp “Keto/LCHF & periodisk fasta” nämnde

Läs mer »
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Susanna

blivande kostrådgivare

Har ätit LCHF efter att ha läst Matrevolutionen av läkaren Andreas Eenfeldt (som driver Dietdoctor.com). Med tiden har LCHF gått över till ketogen kost kombinerat med periodisk fasta – för att optimera hälsan. Det är fascinerande hur mycket man kan åstadkomma med hjälp av livsstilsförändringar kopplat till kost, fasta och träning. Vi har makten över vår hälsa även om alla har olika förutsättningar.

Med sidan hoppas jag att inspirera, peppa och stötta utan pekpinnar. Vi är alla olika! Detta är mitt sätt. 

Utvalda inlägg
Min FB-grupp
Gå gärna med i min Facebookgrupp "Keto/LCHF & periodisk fasta" för tips, pepp och gemenskap.
Mer information